Back

Revisor og spillutvikler fant coaching-tonen

Jardar Solli som eier og utvikler dataspillselskapet Vibedy, har fått Erik Myhrer som sin personlige coach – en oppgave den erfarne revisoren setter stor pris på.

Landskap fra piratspillet SeaBlip. Foto Vibedy

Hver måned møtes de over et kafebord hos Norasonde i Lillestrøm. Opprinnelig møttes de gjennom et mentorprogram for kulturbedrifter i Akershus. Det er avsluttet, men Solli og Myhrer trives så godt med samarbeidet at de har fortsatt å møtes – og tatt mentorprogrammet videre, på egenhånd.
– Vi fant ut at disse møtene var svært givende for oss begge. Dette er et veldig OK avbrekk i hverdagen, sier Erik Myhrer, som er partner i SLM Revisjon.
Den unge spillutvikleren er helt enig: – Vi fant ut at vi ville holde det gående fordi det har vært veldig gøy, sier Jardar Solli, som er utdannet filmregissør.

– Fantastisk fin bransjekultur
Som coach bidrar revisoren til at dataspillgründeren tar tak i de rette tingene.
– Vi har snakket mye om hva som ville være det rette tidspunktet for å etablere firmaet – og hva som måtte til. Vi har diskutert alt mulig, forteller Myhrer.
Han er blitt imponert over aktørene i spillbransjen og har fått øynene opp for en for ham ukjent bransjekultur som er både inkluderende og støttende.
– Spillutviklerne har skapt en kommunikasjonsform som fungerer veldig bra. Dette er noe jeg kjenner igjen fra det å drive loppemarked for frivilligheten og fra korpskulturen. Det dreier seg om å hjelpe hverandre og heie hverandre fram, sier han
Jardar Solli er utrolig glad for at han traff blink med sin erfarne mentor. Den mange år eldre revisoren har evnet å sette seg godt inn i oppstartsbedriftens utfordringer, og samtidig vært en solid støttespiller og en klippe av trygghet, forteller han.

Læring – også for revisoren
Erik Myhrer gleder seg over framgangen til den unge dataspillutvikleren og forteller at han også har lært mye av samarbeidet.
– Jeg har fått en innføring i folkefinansiering, gjennom crowdfunding, som er veldig kult, forteller Myhrer.
Jardar Solli fikk nemlig inn en god slump med penger til videreutvikling av spillet sitt, da han prøvde seg på en slik innsamling.
– Jeg viste en liten filmsnutt og åpnet for at bidragsytere kunne få være med å utvikle noen av figurene i spillet, forteller han.
For det ble han belønnet med 180.000 kroner i frisk kapital – fra over 700 entusiastiske fundere.

Det opprinnelige mentorprogrammet «KulturBiz» fikk 600.000 kroner i driftstilskudd fra Akershus fylkeskommune, gjennom det Regionale Innovasjonsprogrammet (RIP) for Oslo og Akershus.