Back

«Høyt & Lavt» på Researcher’s Night

For å trekke flest mulig ungdomsskole- og vgs-elever til Researceher’s Night vil den skoleklassen med beste oppmøte bli premiert med en dag i aktivitetsparken «Høyt & Lavt» i Sørum.

– Forskerne tøyer grenser. Det gjør vi også, sier daglig leder i Høyt & Lavt Sørum Aktivitetspark.
– Forskerne tøyer grenser. Det gjør vi også, sier daglig leder i Høyt & Lavt Sørum Aktivitetspark.

Det ryktes allerede at flere klasser mobiliserer for å vinne prisen. I beste fall får vi flere klasser med 100 prosent oppmøte. Da blir det i så fall loddtrekning om premien.
Øystein Haugen, som er daglig leder i Høyt & Lavt Sørum Aktivitetspark, var ikke i tvil om å svare «ja», da han fikk henvendelsen om å sponse premien for klassen med det beste fremmøtet.
– Researcher’s Night henvender seg til vår kjernegruppe, som er ungdom over 12 år, sier Haugen.
Han forteller at mange ungdommer i denne aldergruppen faller fra i de organiserte idrettsaktivitetene. Da kan Høyt & Lavt være et alternativt aktivitetstilbud, som gir fysiske utfordringer og glede over å føle mestring.
– Med riktig kunnskap kan du tøye dine fysiske grenser. På samme måte er det med forskerne som tøyer grenser. De må ha mye kunnskap, sier Haugen.
Høyt & Lavt Sørum har vært en ubetinget suksess siden åpningen i fjor. Aktivitetsparken byr på et vell av løyper med ulike grader av fysisk utfordrende friluftsliv.
– Det første året hadde vi 25.000 besøkende, de aller fleste i familiegrupper, forteller han.
I tillegg til kurs- og konferansegrupper, er det familiesegmentet aktivitetsparken satser på.
– Åtte av 11 løyper er for vanlige familier. Kun tre prosent av våre besøkende vil utfordre de mest ekstreme elementene, sier Haugen.

Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerer i år Researcher’s Night for sjuende gang. Arrangementet er et samarbeid mellom UNIK, Sweco, Norsk Hydrogenforum, HiOA, Forskerfabrikken, IFE, Solenergiklyngen, Skedsmo kommune, ROAF, Kjeller kunnskapssenter, FFI, Kongsberg, Sørumsand og Skedsmo videregående skoler, Oppland fylkeskommunes Klimalab, Kjeller Innovasjon og Business Lillestrøm. Arrangementet mottar støtte fra Forskningsrådet.