Back

Klart for ny runde med FIRST LEGO League

Kunnskapsbyen Lillestrøm inviterer ungdommer i alderen 10-16 år alle Akershusskoler og fritidsklubber til å delta i kunnskapskonkurransen FIRST LEGO League 2017.

I fjor var det 8. klassingene i Anders’ Engler fra Bråtejordet skole på Strømmen som gikk til topps i Akershus-finalen i FIRST LEGO League.

– Påmeldingsfristen er 1. september. Vi har plass til 16 lag. Seks lag er allerede påmeldt, forteller prosjektleder Jan C. Gjerløw.
På selve konkurransedagen har de inntil 16 deltagende lagene hatt åtte uker på å forberede sin løsning på årets oppgave, som slippes lørdag 16. september.

Får støtte fra Lions
FIRST LEGO League utfordrer barna til å tenke som forskere og ingeniører. I forskningsoppgaven skal lagene bestemme en problemstilling, for så å finne en løsning. I tillegg skal lagene bygge, teste og programmere en autonom robot med LEGO MINDSTORMS ® for å løse robotoppdragene.
Flere Lions-klubber betaler både deltakeravgift og oppgavesettet for flere av lagene som deltar. Enkelte deltakere har også fått sponsing til robot. For å få støtte fra Lions må lagene sende en søknad til sin lokale Lions-avdeling.

Løfter teknologi og realfag
For Kunnskapsbyen Lillestrøm er FIRST LEGO League-turneringen en del av vårt arbeid for å motivere barn og unge til å interessere seg for realfag. Dommere fra medlemsbedriftene i Kunnskapsbyen bidrar til å lage en flott ramme rundt arrangementet.
FIRST LEGO League er en internasjonal kunnskaps- og teknologikonkurranse som samler mer enn 250.000 barn fra over 70 land. Turneringen skal bidra til økt interesse for teknologi og forskning. Det konkurreres om utmerkelser både innen teknologi, samarbeid, forskning og markedsføring.
Det store høydepunktet hvert eneste år er likevel den tradisjonsrike robotkonkurransen. Der skal lagene skal kjøre en selvbygd LEGO-robot gjennom en hinderløype.

Her finner du video fra FIRST LEGO League-turneringen i Lillestrøm: