Back

Bruker finnerlønn for å sikre nye IT-hoder

Med forsvarsindustrien som betydelig kunde, har Datek Next opplev en kraftig oppdragsøkning etter Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Datek

Datek Next i Lillestrøm har et enormt behov for IT-utviklere. Teknologiselskapet har tatt i bruk finnerlønn for å få tips om aktuelle kandidater.

Det er hard kamp om utviklere, så Datek har ingen enkel jobb med å finne de 40 nye medarbeiderne selskapet trenger.

Det største problemet er å få aktuelle søkere inn døra på hovedkontoret i Lillestrøm. Selskapet har derfor innført finnerlønn til ansatte som henter inn kandidater til jobbintervju, forteller Per Berg, daglig leder i Datek Next.

– Får vi kandidatene i tale, skal vi klare resten selv, sier han.

En sterk, norsk forsvarsindustri

Datek Next har forsvarsindustrien som en betydelig del av sin kundeportefølje. Etter Russlands invasjon av Ukraina, har oppdragene eskalert i en rasende fart.

Regjeringen har som mål å styrke en internasjonalt konkurransedyktig norsk forsvarsindustri som er viktig for å ivareta nasjonale sikkerhetsinteresser og Forsvarets behov.

Romerike har store aktører i forsvarsindustrien som er spisse på innovasjon og videreutvikling. Det er mye tung kompetanse i disse miljøene. For kunne å møte de store utviklingsambisjonene er det likevel helt avgjørende at enda flere flinke folk velge en karriere innen forsvarsteknologi.

De dyktige folkene vokser ikke på trær. Og det merket også Datek, som har mange nye posisjoner som skal fylles med skarpe hjerner.

Har kundene, trenger folk

– Vi har lang erfaring med gjennomføring av utviklingsprosjekter for forsvarsindustrien og Forsvaret, og har tilpasset oss de krav og behov som er helt nødvendig for å kunne bidra til å utvikle banebrytende og kritiske løsninger for et globalt marked, sier daglig leder Per Berg. 

Datek trenger flere utviklere som har erfaring innen C++ utvikling. Fot å holde tritt med den store etterspørselen fra kundene, må selskapet ansette mellom 30 og 40 personer de neste årene.

– Vi håper mange har lyst til å bli med på laget og jobbe med utvikling av spennende fremtidsteknologi, sier Per Berg.

– Vi trenger flere ansatte som kan bidra til å utvikle banebrytende og kritiske løsninger for et globalt marked, sier daglig leder Per Berg i Datek Next. Foto: Datek

Om Datek Next

Datek Next er en del av Datek Gruppen. Selskapet er om lag 30 ansatte med hovedkontor sentralt i Lillestrøm, samt et avdelingskontor i Haugesund. Datek Next sitter på etterspurt spisskompetanse; et spesialistmiljø innen programvareutvikling, elektronikkutvikling og cybersikkerhet. Datek Next har sitt utspring i selskapet Informasjonskontroll, som ble etablert i 1969.

Om Kvikkere Hoder:

Kvikkere Hoder er Datek sin lokale rekrutteringspartner, og har bred erfaring med rekruttering av ledere og fagspesialister. Arbeidsmarkedet for IT-spesialister er presset. Kvikkere Hoder jobber målrettet for å finne gode utviklere, men konkurransen om de beste hodene er stram. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.