Back

Søker mentorer til innvandrer-entreprenører

Kunne du tenke deg å dele dine ferdigheter og kunnskap – og bidra til å gi en positiv opplevelse for en innvandrer i Norge?

Organisasjonen Diversify søker etter virksomhetsledere som mentorer til sitt «KRAFT entreprenørprogram», som arrangeres i samarbeid med Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Programmet retter seg mot personer med innvandrerbakgrunn. Mentorer som behersker engelsk er særlig etterspurt, ettersom en del av kursdeltakerne har begrenset norskkunnskap.

– At du må være stødig i engelsk er ikke noe krav. Du kan likevel være gull verdt for en kandidat som forstår norsk, understreker kursansvarlig Iva Ogrizović.

Preppes for norsk arbeidsliv

KRAFT-opplæringsprogrammet i entreprenørskap gir innvandrere de ferdighetene de trenger for å starte egen virksomhet eller bli ansatt i en bedrift.

Etter oppstartsundervisningen – som består av et intensivt to-ukers akseleratorprogram i Lillestrøm fra 14. til 25. juni – skal programdeltakerne kobles med mentorer som kan støtte dem.

Mentorene vil bistå kandidatene med å få bedre selvinnsikt og utvikle sine evner til å finne løsninger når de starter opp egen virksomhet. Mentorskap er en velprøvd metode for å bygge selvtillit og lederegenskaper.

– Som mentor håper vi du kan oppmuntre og styrke innvandrerens selvtillit, bistå med et bedre forretningsmessig perspektiv, og hjelpe kandidaten til å klargjøre og oppnå sine karrieremål, sier Iva Ogrizović

Møtes én gang i måneden

Mentorskapet er en viktig døråpner for at innvandrere skal få en bedre integrering i det norske samfunnet. Det vil også bidra til å utvide deres profesjonelle nettverk.

– Vi tror mentorforholdet er gunstig for både mentoren og studiedeltakeren. Det utvider og beriker synspunkter og det bryter barrierer, forteller Diversifys kursleder.

«KRAFT Mentorship Program» vil vare i seks måneder, med start i juni og avslutning i desember 2021. Hver KRAFT-deltaker vil bli matchet med en primær mentor, og de vil møtes én gang i måneden i seks måneder.

Viktig støttespiller

Mentorer vil veilede, gi råd og dele sine erfaringer for å støtte sin kandidat med å starte, utvide og utvikle sin virksomhet – så vel som å vokse som entreprenører.

Mentorskap kan ha ulike former, inkludert, men ikke begrenset til, følgende:

  • Dele erfaringer, tips og «beste praksis» fra egen arbeidserfaring
  • Strategisk rådgivning, fysisk og digital markedsføring, drift og salg
  • Hjelp til å løse forretningsproblemer
  • Motivasjon i vanskelige tider
  • Hjelp til å etablere mål
  • Hjelp til ansvarliggjøring
  • Identifiser forretnings-, ressurs- og finansieringsmuligheter
  • Utvide kandidatens nettverk

Ta utfordringen – meld deg nå!

KRAFT-workshops er rettet mot personer med innvandrerbakgrunn som ikke nødvendigvis behersker norsk. Det er flott om mentorene kan snakke engelsk og norsk, men det er ikke et krav.

– Hvis du kan tenke deg å bli mentor, vil vi gjerne snakke med deg, sier Iva Ogrizović.

For å registrere din interesse, vennligst fyll ut Diversifys mentorskjema, så blir du snart kontaktet.