Back

StartUp Festivalen ble korona-tilpasset

Den tredje StartUp Festivalen ble gjennomført nesten som planlagt, tross kraftige koronabegrensinger.

Engasjerte gründere hos Business Lillestrøm bidro til å rigge årets festival.

Årets tema «Rustet for restart» passet godt til settingen. Festivalledelsen måtte også tenke nytt, med bruk av digitale løsninger.

I Lillestrøm ble en stor del av den fysiske aktiviteten lagt til ulike publikumssaler Lillestrøm Kultursenter, for å innfri avstandskravene.

Strenge smittevernstiltak gjorde at festivalen måtte gjennomføres med færre deltakere enn ønskelig, men så nært opp mot en normalsituasjon som mulig.

Programmet omfattet en rekke foredrag, workshops, pitchetrening og – ikke minst – kåring av årets gründeridé på Romerike.

Årets pitchekonkurranse ble holdt i Lillestrøm kultursenter.

– Ettersom mange grundere har hatt det særlig vanskelig under koronakrisen, var det ekstra viktig å gjennomføre dette i år, sier Marit Heiberg, leder av Business Lillestrøm.

Sammen med samfunnskontakt Trine Ullereng i LillestrømBanken, har hun vært primus motor for årets festival, godt hjulpet av Kunnskapsbyens prosjektleder Anette Gangnæs og et engasjert gründermiljø hos Business Lillestrøm.

Festivalen ble også i år en hyllest til gründerskap og innovasjon. 10 arrangementer ble gjennomført med til sammen 200 deltakere.

Tarjei Heimtoft og TEK Solutions gikk av med seieren i kåringen av «Årets gründeridé på Romerike” på StartUp Festivalen. Ronny Jåsund-Pedersen med SAVER og Remy Skogstrand fra Inflate fulgte på andre og tredjeplass.

Juryen for årets gründeridé bestod av Mari Lie Venjum i Lørenskog kommune, Maria Hoff i Lillestrøm kommune, Vegar Øien i Advokatfirmaet Økland, Espen Westgaard i Datek og LillestrømBankens Trine Ullereng (juryleder). Asbjørn Erdal i Duvi deltok digitalt.