Back

Vil starte Business Sørumsand

Blaker Sparebank og Kunnskapsbyen Lillestrøm har innledet et samarbeid for å starte et veksthus for gründere på Sørumsand.

Lars Eugen Andresen og Kjell-Kristian Engebretsen-Sæther i Blaker Sparebank kom fort på god fot med Kunnskapsbyens Marit Heiberg, da de møttes i «gründer-kantina».

Banken, som nettopp har flyttet over i et splitter nytt nabobygg, håper at de gamle lokalene kan bidra til å skape mer liv og røre på Sørumsand. Kunnskapsbyen har fått forespørselen om å stå for driften av gründerhuset.

– Så spennende! Dette vil vi gjerne samarbeide om å få til, sier Marit Heiberg, fungerende leder for veksthusene Business Lillestrøm og ScaleUp Lillestrøm.

Hun mener forholdene ligger godt til rette for kunne å starte et nytt gründerfellesskap på Sørumsand.

Et steinkast fra buss og tog
Det aktuelle kontorlokalet ligger sentralt, i andre etasje i Bankgården, rett over veien for jernbanestasjonen og bussholdeplassen. Her ser Blanker Sparebank for seg at det kan etableres et gründerhus etter noenlunde samme modell som Kunnskapsbyen har utviklet i Lillestrøm.

Lokalet er på til sammen 220 kvadratmeter og ble oppgradert i 2015. Det burde være godt egnet til å opprette et kontorfellesskap for oppstartsbedrifter, mener leder økonomi og stab i Blaker Sparebank, Kjell-Kristian Engebretsen-Sæther.

– Her har vi åtte ferdige møblerte kontorer, med internett. Leietakerne vil også disponere et møterom for åtte personer, som er fullt utstyrt med prosjektor og lerret. Kontorene har egen kantine, forteller han.

Kantina er også utstyrt med prosjektor og lerret, slik at den kan brukes til større møter.

Prises som et månedskort
Blaker Sparebank er innstilt på å holde leieprisen nede. Kontorleien skal i hvert fall ikke være et uoverkommelig hinder for gründere som vil etablere seg her, understreker salgs- og markedssjef Lars Eugen Andresen.

– Leia for et kontor blir omtrent det samme som det koster for et månedskort mellom Sørumsand og Oslo. Det vil si 2000 kroner måneden, pluss 200 kroner for internettilgang, sier han.

Kunnskapsbyens Marit Heiberg synes dette virker lovende. Hun ble i hvert fall begeistret over det hun fikk se, da hun ble tatt med på omvisning i lokalene. Nå er hun allerede i gang med å sette opp et forslag til driftsmodell.

– Jeg håper Blaker Sparebank får med seg lokale bedrifter som partnere. Det er vi helt avhengig av. I Lillestrøm har flere etablerte bedrifter støttet gründerhusene. Bedriftspartnerne gir økonomisk støtte til driften og bidrar med fagkunnskap overfor leietakerne våre, sier hun.