Back

Stor interesse for å innvie gründerhus

Det var stappfullt i gründerfellesskapet Business Lillestrøm sine nye lokaler, da leietakere og støttespillere feiret flyttingen til Storgata 7.

Anita Orlund, i Kunnskapsbyen Lillestrøm, har et stort hjerte for Business Lillestrøm.

Hos Business Lillestrøm kan gründere leie seg inn, få en kontorplass og ta del i et fellesskap for nettverksbygging og kompetansedeling. Leietakerne får også hjelp og støtte til å utvikle forretningsideene sine og praktisk bistand til å etablere virksomheter.
Dette hadde ikke vært mulig uten Anita Orlunds brennende engasjement for gründere og oppstartsvirksomheter. Senteret er hennes baby, og Kunnskapsbyens direktør er da også umåtelig stolt av utviklingen til veksthuset som legger til rette for å skape nye, lokale bedrifter.
Prosjektleder Kristin Uvaag Tufte har vært den praktiske drivkraften i Business Lillestrøm. Både hun og Anita Orlund fikk rosende omtale av Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten og flere talere, for sitt store og urokkelige engasjement for gründerne.

Hovedutvalgsleder Eirik Trygve Bøe i Akershus fylkeskommune.

Gledelig utvikling
Og det går da også svært bra. Etter sine to første leveår har selskapet allerede vokst ut av sine gamle lokaler på Torvet. Nå er Business Lillestrøm reetablert i Storgata 7. Her er det bygd opp nye, hippe lokaler – med eksponering rett ut mot gågata.
Eirik Trygve Bøe, som leder hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune, uttrykte stor tilfredshet med utviklingen til Business Lillestrøm. Gründerprosjektet – som fylkeskommunen støttet oppstarten av – står nå støtt på egne bein, konstaterte han. Bøe synes det er særlig gledelig at private aktører har kommet inn og overtatt stafettpinnen – og sørget for at dette flotte gründermiljøet kan drives videre.

Banksjef Siri Berggreen i Lillestrømbanken og daglig leder Rino Larsen i Createurene.

Vil støtte de som våger
Banksjef Siri Berggreen i Lillestrømbanken og daglig leder i Createurene, Rino Larsen, holdt en felles inspirasjonstale både for de ferske og de litt mer langtkomne gründerne.
Rino Larsen, som delte av sine egne erfaringer som gründer, har også malt kunstverket «stupedamen» som de to støttespillerne hadde med som gave til Business Lillestrøm. Han synes det er en god symbolikk i maleriet, som handler om det å våge å gi slipp på det trygge – og kaste seg ut i noe nytt og uprøvd.

Business Lillestrøm er et veksthus for oppstartsbedrifter og gründere i Lillestrøm-regionen. Kunnskapsbyen Lillestrøm som eier Business Lillestrøm, har inngått en samarbeidsavtale med Lillestrømbanken, SLM Revisjon, Datek og Advokatfirmaet Økland om drift og utvikling av gründermiljøet. Selskapet ble etablert våren 2015, gjennom et samarbeid mellom Kunnskapsbyen Lillestrøm, Skedsmo kommune, Etablerertjenesten i Akershus og Kjeller Innovasjon.