Back

FIRST LEGO League til Bråtejordet skole

I fjor ble Anders´ Engler fra Bråtejordet skole ble FIRST Lego League Champions. Lørdag 11. november avgjøres 2017-tevlingen – på Bråtejordet skole.

For første gang i FIRST LEGO League Lillestrøms 11-årige historie blir arrangementet lagt utenfor Høgskolen på Kjeller.
– Denne gangen forflytter vi oss til Bråtejordet skole på Strømmen. Dette er en helt ny og flott skole som har alle de fasiliteter som skal til for å få et veldig bra arrangement, så vi gleder oss til det, sier prosjektleder Jan C. Gjerløw.

Robotkjøringen er konkurransens store og avgjørende høydepunkt.

Det meldt på 11 lag til turneringen:
· Anders´ Engler, Bråtejordet skole
· KlossMajorene, Bingsfoss ungdomsskole
· De Legodariske, Bingsfoss ungdomsskole
· Raumerne, Marikollen ungdomsskole
· GeekinAround, Drøbak
· Teknokongla, Veståsen skole
· Tekno Bobla, Gjerdrum
· Allergot 1, Allergot ungdomsskole
· Allergot 2, Allergot ungdomsskole
· Robotix, Horten KFUK/KFUM
· Geeks of Norway, Lommedalen

Alle legene fikk tilgang på årets oppgave for åtte uker siden. Oppdraget heter HYDRO DYNAMICS. Det går ut på å utforske problemer innenfor menneskenes vannkretsløp. Lagene skal komme opp med bedre måter til å finne, transportere, bruke eller kvitter oss med vann.

Vitenskap og robotics
FIRST LEGO League er en kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, der de utfordres til å tenke som forskere og ingeniører. Det er anledning til å stille både klasse- og vennelag. Oppdraget som skal løses fokuserer på mellommenneskelige problemstillinger som samarbeid, prosjektarbeid, lære bruk av avansert teknologi, markedsføring og profilering.
I tillegg skal lagene bygge, teste og programmere en autonom robot med LEGO MINDSTORMS ® for å løse robotoppdragene. Den tradisjonsrike robotkjøringen er konkurransens store høydepunkt – og avgjørende for den endelige lagpoengsummen. Her skal lagene skal kjøre en selvbygd LEGO-robot gjennom en hinderløype.
Vinnerlaget går videre til den skandinaviske finalen, på Fornebu 2. desember

Moro med teknologi
Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerer FIRST LEGO League som et ledd i arbeidet med å motivere barn og unge til å interessere seg for realfag. Entusiastiske dommere fra medlemsbedriftene i Kunnskapsbyen bidrar med flott innsats i arrangementet.
Åres arrangement er blitt mulig gjennom velvillig økonomisk støtte fra Skedsmo kommune, Dynea, Aspelin Ramm Lillestrøm AS, NRV/RA2, HiOA, Justervesenet og FFI.

FIRST LEGO League er en internasjonal kunnskaps- og teknologikonkurranse som samler mer enn 250.000 barn fra over 70 land. Turneringen skal bidra til økt interesse for teknologi og forskning. Det konkurreres om utmerkelser både innen teknologi, samarbeid, forskning og markedsføring.

Program for dagen
kl. 10.00 Åpningsseremoni
kl. 10.40 Start robotkjøring
kl. 13.40 Mellomrunder robotkjøring
kl. 14.30 De 3 beste forskningsoppgavene
kl. 15.00 Finale robotkjøring
kl. 15.30 Premieutdeling
kl. 16.00 Slutt