Back

Bedriftsdugnad for Redd Barna

Lokal innsamling til TV-aksjonen for Reded Barna

I løpet av noen formiddagstimer samlet denne dugnadsgjengen inn godt over 400.000 kroner til Redd Barna.

Torsdag formiddag samlet Rolf Andresen inn 138.000 kroner fra Kunnskapsbyens medlemsbedrifter, til TV-aksjonen NRK Redd Barna.

Bedriftene i Lillestrøm ga over 430.000 kroner til årets TV-aksjon, gjennom en ringerunde til bedriftene. Den lokale næringslivsaksjonen ble organisert av Trine Dehli Cleve i i Skedsmo Frivilligsentral.

Kunnskapsbyens prosjektleder Rolf Andresen var en av de frivillige som deltok i næringslivsdugnaden for TV-aksjonen som går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt.

Dugnad for TV-aksjonen til Redd Barna
Kunnskapsbyens Rolf Andresen og BDOs Øyvind Ørbeck var blant ildsjelene på næringslivsdugnaden for TV-aksjonen til Redd Barna.

Ni personer, med ordfører Kjartan Berland i spissen, fikk i løpet av noen formiddagstimer et 70-talls bidrag, på til sammen 430.000 kroner, fra det lokale næringslivet.

– Det kommer fortsatt inn mer. Tar vi med bidraget fra Lillestrøm kommune, vil vi nok passere 600.000 kroner, sier Rolf Andresen.

Han er stolt av det rause bidraget fra Kunnskapsbyens medlemsbedrifter.
– De fortjener stor honnør for å stille opp på denne måten, sier han.

De innsamlede pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. Midlene skal brukes på følgende tiltak:

  • å gi barn muligheten til å gå på skolen
  • å gjenforene barn med familien de har kommet bort fra
  • å støtte tidligere barnesoldater
  • trygge lekeområder der barn kan utfolde seg
  • hjelp til å håndtere vonde opplevelser
  • at barn som har flyktet til Norge, får en aktiv fritid