Back

Ordføreren åpnet nytt KL-kontor

Kunnskapsbyens arbeidsplass i Søndrehallen, på Hemnes i Aurskog-Høland, ble høytidelig innviet av ordfører Roger Evjen.

Kunnskapsbygda og Kunnskapsbyen hører sammen, mener Anette Gangnæs, Roger Evjen og Daniel Ras-Vidal.

Ordføreren klippet snora til prosjektleder Anette Gangnæs sitt nye «hjemmekontor». Hun vil ha kontoret i Søndrehallen som sin arbeidsplass minst én dag i uken.

– Jeg er kjempeglad for at Kunnskapsbyen legger til rette for at jeg skal få en lettere arbeidsdag, sier småbarnsmoren.
Som prosjektleder for den internasjonale besøkstjenesten Green Visits, og markedskonsulent for Kunnskapsbyen Lillestrøm og Norsk Hydrogenforum, noe som innebærer hyppige møter i Oslo og Lillestrøm.

– Selv om det ikke alltid lar seg gjøre, så forsøker jeg å skjerme en møtefri dag i uka, forteller hun.

Lettere å få hverdagen til å gå opp
Anette trives godt sammen med gode kollegaer på Kjeller, men reiseveien kan være tung, innrømmer hun.

– Noen ganger styrer jeg unna køen ved å begynne grytidlig. Er jeg ikke framme ved Fetsundbrua før klokken seks, bruker jeg mellom en time og et kvarter og halvannen time på reiseveien, forteller hun.

Pendlingen sliter, innrømmer hun. Men når får hun i hvert fall én dag i uka hun rekker å hente barna på SFO og barnehage – og følge opp fritidsaktivitetene deres.

Ordfører Roger Evjen, som foresto snorklippinga ved kontoret, mener løsningen med «hjemmekontor» kan fungere godt også for andre pendlere.

– Rundt halvparten av arbeidsstyrken i Aurskog-Høland pendler. Vi har også ledige kontorer både i Aurskog og Rømskog. At Kunnskapsbyen nå kommer ut hit, synes jeg er som veldig spennende, sier Evjen, samtidig som han også påpeker at Søndre Høland har vært en foregangsbygd, både innen økologisk landbruk og solenergi.

Ser mot Kunnskapsbygda
Direktør Daniel Ras-Vidal i Kunnskapsbyen Lillestrøm tror også det kan gagne Kunnskapsbyen å få et bedre fotfeste ute på bygda.

– Kunnskapsbygda og Kunnskapsbyen «hånd i hånd» er en god idé. Vi må jobbe enda mer i områdene rundt oss. Det krevet tilstedeværelse, også på landsbygda. Vi jobber mye med energiløsninger, bioøkonomi og bærekraft – noe mange bønder også er interesserte i, sier direktøren.

Daglig leder Nina Granerud Fjeld i SHIUL er også glad for det nye tilskuddet i Søndrehallen.

– Anette og Kunnskapsbyen er hjertelig velkommen. Nå begynner det å bli mange forskjellige bransjer representert i lokalene våre, smiler hun.

(bilder)

Ordfører Roger Evjen klipper snora til Anette Gangnæs sitt hjemmekontor i Søndrehallen.

Kunnskapsbygda og Kunnskapsbyen hører sammen, mener Anette Gangnæs, Roger Evjen og Daniel Ras-Vidal.