Back

Bjørkelangen vil kutte Kongsvinger-kø

Elbilister klager over lang hurtigladekø på Kongsvinger. – Legg heller veien til Sverige om Bjørkelangen. Da slipper du kø, oppfordrer Ole-Christian Østreng i Aurskog-Høland kommune.

Veien om Bjørkelangen er både kortere og raskere. Kartutsnitt er hentet fra Google Maps

Misnøyen med de lange køen til den ene ladestasjonen på Kongsvinger er blitt omtalt i NRK Hedmark og Oppland.
Enn så lenge er ikke det noe problem på Bjørkelangen, forteller Østreng som er miljøvernrådgiver i kommunen.
– Hurtigladerne på Bjørkelangen brukes jevnlig, men jeg har ikke registrert at det har vært kø for å slippe til, sier han.

Raskeste veien
Bjørkelangen byr dessuten på gode muligheter til å gjøre unna noen ærender, mens bilen lader.
– Hurtigladeren er plassert rett utenfor Bjørkelangen senter «som har alt du trenger», sier han
Kommer fra Lillestrøm eller Oslo er det i hvert fall ingen grunn til å stå to timer i ladekø på Kongsvinger, på vei Charlottenberg – så lenge du kan lade køfritt på Bjørkelangen, påpeker han.

– Vi har god kapasitet på hurtigladertorget, sier miljøvernrådgiver Ole-Christian Østreng (t.v.) i Aurskog-Høland kommune, her sammen med prosjektleder Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Strekningen Lillestrøm til Charlottenberg om Bjørkelangen er dessuten 20 km kortere – og 10 minutter raskere – enn veien om Kongsvinger.

Nyåpnet hurtiglader
Fortum Charge & Drive åpnet sin ladestasjon på Bjørkelangen 19. januar.
Ole-Christian Østreng har et nært samarbeid med Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm, som er norsk prosjektleder i Green Drive Region. Dette er et EU-finansiert transportprosjekt i Interreg Sverige-Norge-programmet, der Aurskog-Høland kommune også er partner.
– Både Fortum Charge & Drive og Grønn Kontakt har gode kart over sine anlegg. Kartene viser også om hurtigladestasjonene er ledig eller opptatt, sier Bügel.