Back

Moro på jobb med sykkelaktivitetsdag

Elsykkelen gjør det lett å sykle mer og lengre. Og så er det gøy! Det fikk deltakerne på sykkelaktivitetsdagen på Kjeller oppleve.

Under sykkelaktivitetsdagen i kjøregården til Lillestrøm trafikkstasjon var det mulig å få prøve alle slags elsykler. Foto: Daniel Bügel, Kunnskapsbyen Lillestrøm

Ansatte fra Forskningsparken på Kjeller strømmet til Lillestrøm trafikkstasjon for å få mulighet til å teste ut ulike elsykler, tirsdag 16. oktober. Arrangementet ble gjennomført av Naturvernforbundet, i samarbeid med flere sykkelforhandlere, på vegne av Akershus fylkeskommune.

– Vi har vi har prøvd både sparkesykkel og sykkel med vogn, i tillegg til ordinære elsykler, forteller Marit Bjerknes fra Forsvarets forskningsinstitutt.

Selv har hun kun erfaring med bruk av vanlige tråsykler, og synes det var artig å få prøve ulike elsykler.

– Det er morsomt å sykle på elsykkel. Du får veldig god fart. De er lette å sykle på – og du får faktisk god trim, sier hun.

Marit Bjerknes var på plass sammen med flere kolleger og de vil nå dele sine erfaringer med de andre på FFI, som skal være en helsefremmende arbeidsplass.

Statens vegvesen var også med på sykkelaktivitetsdagen for å orientere om syklistenes rettigheter i trafikken. Syklistenes Landsforening fortalte om sertifiseringsordningen «Sykkelvennlig arbeidsplass» og Bedriftsidretten i Akershus informerte om konkurransen «Sykle til jobben».

Hadde du ikke mulighet til å møte opp? Du kan likevel låne elsykkel gratis i en uke, gjennom Naturvernforbundets prosjekt «Sykle, så klart» som er åpent for alle.