Back

Datek Wireless kjøper Informasjonskontroll

To av Kunnskapsbyens medlemsbedrifter – Datek Wireless og Informasjonskontroll (IK) – slår seg sammen for å bli best i Norden innen IoT.

De to selskapene kjenner hverandre godt, og har allerede samarbeidet i mange prosjekter. Selskapene utfyller hverandre bra og sammen vil bedriftene utgjøre en betydelig aktør globalt, påpeker daglig leder i Datek Wireless AS, Espen Westgaard.

– Vi har en klar ambisjon om å vokse, også utenfor Norges grenser. IK har veldig dyktige utviklere som utfyller oss godt. Ved å samarbeide får vi mye bedre kapasitet og vi vil kunne tilby mange spennende og innovative produkter i årene som kommer, sier Westgaard.

Informasjonskontroll flytter inn i lokalene til Datek i Lillestrøm før påske. Første del av oppkjøpet (34 prosent) gjennomføres i mars 2018. Innen utgangen av 2019 vil IK være en integrert del av Datek.

– Datek er den perfekte match til Informasjonskontroll. Sammen vil vi ha en unik kompetanse og kapasitet som på sikt vil gjøre oss til den største og mest slagkraftige IoT-aktøren i Norden, sier Øyvind Steira Mikkelsen, daglig leder i Informasjonskontroll AS.