Back

En fremtidsrettet Lillestrømkonferanse

Lillestrømkonferansen er en fellesarena for næringslivsledere og sentrale beslutningstakere på Romerike. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Økonomisk motbakke og mørke skyer over Europa til tross, bedriftene på Romerike tror på en lysere fremtid.

Det var den klare beskjeden fra deltakerne på årets Lillestrømkonferanse – den sentrale næringsarenaen i regionen. Her presenterte gode faglige innledere utfordringer og muligheter for regionen. De tok blant annet for seg sentrale utviklingstrekk innen by- og stedsutvikling.

Sjefsforsker Sverre Diesen ved FFI, adm. direktør Therese Riiser i Sparebankforeningen og samfunnsredaktør Torbjørn Røe Isaksen i E24 presentert gode analyser av de geopolitiske omveltningene, og hvordan dette henger sammen med renteutviklingen og de brede markedsutsiktene.

Vil du bli medlem?

Et medlemskap gir deg mange fordeler. Les mer om disse her.

Nettverksbygging

Selv med et dystert, europeisk bakteppe, så står optimismen fortsatt sterkt i vår region. Og med et kultursenter som lå badet i sol under hele konferansedagen, var det den letteste sak i verden for deltakerne å benytte pausene til å pleie sine bekjentskaper – og til å skaffe seg nye.

Skal vi bli bedre til å samarbeide, må vi bli bedre kjent. Og det er nettopp et av hovedformålene med Lillestrømkonferansen. Ved å bygge gode nettverk over hele Romerike gir vi oss selv alle muligheter til å løse de fleste utfordringer.

For å møte nye utfordringer må vi tilegne oss ny kunnskap – og tørre å gå nye veier. Gode grep for å sikre nødvendig kompetansebygging er av strategisk betydning for svært mange av våre lokale bedrifter.

Sponsorene fikk mye besøk i Stjernesalen. Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon

Gründerskap og bærekraft

Samtidig må vi være åpne for innovative løsninger, ikke minst hos de mange gründerselskapene i regionen. De vil gjerne ha pilotkunder hos etablerte bedrifter og kommuner.

Det påtrengende behovet for en bærekraftig omlegging hadde en sentral plass i programmet. Og det haster. I forhold til de ambisiøse målene Norge har satt seg, er vi allerede på etterskudd med å erstatte våre forurensende energikilder med fornybar energi.

– Vi har ingen tid å miste, understreket både Eskil Lunde Jensen i Akershus Energi og Åslaug Haga i Fornybar Norge.

De fikk stor forståelse for dette – men dessverre få konkrete løfter – fra stortingsrepresentantene Sverre Myrli (A) og Linda Hofstad Helleland (H).

Sprudlende fest og mye moro

Etter et hyggelig vorspiel i underetasjen, var det rigget for festmiddag og utdeling av Næringslivsprisen Romerike.

Under middagen fortalte gründeren Lotta Våge fortalte hvordan Kraftkompasset bistår kreftoverlevere – og de gode resultatene som er oppnådd, til tross for en beskjeden økonomi.

Nils Brenna lokket frem latteren i salen da han fremførte en underholdene oppsummering av «Slik er romerikingen», basert på en undersøkelse blant publikum tidligere på dagen. Stina Stenerud & her Soul Replacement avrundet kvelden med en minikonsert.

Hovedarrangører

Romerike Sparebank og Kunnskapsbyen Lillestrøm

Samarbeidspartnere

Akershus Energi, BORI, Createurene, Datek, Lillestrøm kommune, Norasonde-gruppen, SLM Revisjon
Advokat Mageli, Azets, BDO, Lillestrøm Eiendomsforum, Linstow, Meglerprint, NOVA Spektrum, NRVA, ROAF, Skarvet AS Thon Hotel Arena

Se bilder fra Lillestrømkonferansen 2023

Foto: Anita Arntzen/KONTRA Produksjon