Back

Næringslivet fikk møte bedriftshjelperne

En rekke offentlige virksomheter står klare til å hjelpe oppstartsbedrifter og gründere med å lykkes – hvis de vet hvor de skal henvende seg.

Nesten 30 personer møtte fram på Jessheim storsenter for å lære mer om virkemiddelapparatet.

Innovasjon Gardermoen og Kunnskapsbyen Lillestrøm samlet gründere, etablert næringsliv og virkemiddelapparatet til et frokostmøte på Jessheim i tirsdag 11. juni.

Har du en god idé du ønsker å utvikle til et salgbart produkt eller tjeneste? Hvor kan du i så fall hente veiledning og økonomisk støtte? Nesten 30 personer møtte fram på Jessheim storsenter for å lære mer om hvor og hvordan de kan hente støtte og hjelp til å utvikle noe nytt eller starte egen virksomhet.

Både Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Akershus fylkeskommune fortalte om hvilke økonomiske støtteordninger som fins.

Lettere med personlig kontakt
Bare det å få møte representanter for disse virksomhetene har stor verdi i seg selv, mener prosjektleder Marit Heiberg i Kunnskapsbyen Lillestrøm. Hun var ansvarlig for arrangementet. sammen med Innovasjon Gardermoens direktør Runar Bålsrud og prosjektleder Mette Blåfjell.

– Det er mye enklere å ta kontakt når du har møtt mennesker ansikt-til-ansikt, sier Heiberg.

Hjelp til å finne fram i jungelen
StartUp Viken arrangerer også jevnlige kurs for interesserte. Dessuten arrangerer Kjeller Innovasjon egne kurs og bistår med inkubatortjenester for å hjelpe gründere på rett vei. Det er med andre ord mange gode hjelpere å hente bistand fra.

– Virkemiddelapparatet framstår nesten som en jungel for mange. For den som vurderer å kommersialisere et konsept er det mye å huske på. Derfor er det utrolig viktig å gå på kurs og øke kompetansen sin, sier Marit Heiberg.