Back

Prisbelønnet robotselskap til KL-forum

Saga Robotics ble nylig kåret til beste «agritech startup», under Nordic Startup Awards i København. Mandag 5. november kan du møte selskapet i Lillestrøm.

Ellen Altenborg som er viseadm. direktør i Saga Robotics, stiller på Scene 5 der KL-forum skal diskutere «Digitalisering i norsk matproduksjon». Altenborg vil fortelle om selskapets landbruksrobot «Thorvald».

Den allsidige roboten kan utføre en rekke oppgaver, enten det er i drivhus, frukthager eller ute på åkeren. Thorvald kan også tilpasses andre arbeidsoppgaver, eksempelvis i tuneller. Den lille roboten er også i stand til å jobbe dag og natt.

Thorvald har allerede oppnådd stor internasjonal oppmerksomhet. Roboter er spådd en lysende framtid i den digitale transformasjonen av landbruket. Svermer av små, lette og fleksible roboter vil trolig erstatte mange av de store, tunge og dyre landbruksmaskiner.

I første omgang tar Saga Robotics sikte på å selge «Thorvald-tjenester», der bøndene betaler per hektar eller per time, avhengig av oppgaven som blir utført.

Sted: Scene 5, Lillestrøm kultursenter
Tid: 5. november kl. 14-17
Arrangementet er gratis