Back

Studentene vant fram: OsloMet til Lillestrøm

Styret i Oslo Met vedtok i onsdag 8. desember å opprette en ny campus midt i Lillestrøm sentrum, til erstatning for dagens campus på Kjeller.

Med knappest mulig flertall – seks mot fem stemmer – fikk studentrepresentantenes flertall for å etablere en ny campus i Lillestrøm sentrum, når OsloMet flytter fra Kjeller.

Studentene har tidligere gjort det klart at de ønsker å seg til Lillestrøm, og at en urban beliggenhet i en hub som Lillestrøm betyr mye for studiemiljøet. De påpeker også at Lillestrøm har nye, moderne studentboliger sentralt plassert i sentrum, som er viktig for å få en vellykket campus.

– Lillestrøm vil bli en sentral universitetsby. Det gleder vi oss til, sier Inger-Lise M. Nøstvik, daglig leder i Kunnskapsbyen Lillestrøm. Bildet er fra kompetansedebatten i Lillestrøm i høst

Godt å sette punktum

Daglig leder i Kunnskapsbyen Lillestrøm, Inger-Lise M. Nøstvik er lettet over at denne langdryge saken endelig er blitt landet.

– Romerike er Norges raskest voksende region. Vi trenger flere studieplasser og en ordentlig campus. Sammen med planene til Universitetet i Oslo (UiO) lover dette godt. Vi gleder oss til at Lillestrøm skal bli en sentral universitetsby, sier hun.

Det store behovet for å bygge kompetanse på Romerike – ikke minst gjennom OsloMet – var et sentralt tema under kompetansedebatten, som Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerte sammen med LO Viken Oslo og NHO Viken Oslo, tidligere i høst.

Glad ordfører

Ordfører i Lillestrøm, Jørgen Vik, sier til Khrono at voteringen i OsloMet-styret endte overraskende.

— Dette er veldig gode nyheter. Det er et riktig valg både for Romerike og for OsloMets mulighet til å være relevant og bærekraftig også i fremtiden. Vi skal samarbeide for å utvikle OsloMet som et attraktivt sted både å studere og jobbe, sier Vik.

Ordføreren sier Lillestrøm står klar med kommunale planer og samarbeid med ulike aktører i kommunen som vil hjelpe OsloMet – ikke minst med tanke på lokaler.